nieuws

Premies ziekteverzuimverzekering dalen niet langer

Archief

De voortdurende premiedalingen bij ziekteverzuimverzekeringen zijn voorbij. Dat concludeert Enkwest Opleiding & Advies na een onderzoek onder zeven verzuimverzekeraars, die samen circa 60% van de markt vertegenwoordigen. Gemiddeld stijgt de premie met 6,5% ten opzichte van het voorjaar van 2009.

Premies ziekteverzuimverzekering dalen niet langer

Eén verzekeraar hanteert gemiddeld genomen lagere premies. Dat is Generali, waar het premieniveau gemiddeld 10% lager ligt. Bij ASR is de doorsnee premiestijging het grootst, namelijk bijna 27%. De verschillen per sector, bedrijfsgrootte en de hoogte van het verzuim zijn echter groot, benadrukt Enkwest.

Het bureau deed het halfjaarlijks premievergelijkingsonderzoek naar de conventionele ziekteverzuimverzekering met hulp van gegevens van 130 bedrijven. Met die data zijn bij zeven verzekeraars de premies opgevraagd en vergeleken met die van het voorjaar. De onderzochte maatschappijen zijn Aegon, De Amersfoortse, ASR, Delta Lloyd, Generali, De Goudse en Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.