nieuws

Patstelling in zaak Verzekerd Keur

Archief

De belangenbehartigster van het Zwitserse Aon Re blijft zich op het standpunt stellen dat Nederlandse rechters niet bevoegd zijn om zich uit te spreken over de gewraakte polisconstructie van Verzekerd Keur. “Aon Re Switzerland is ervan overtuigd dat (alleen) de Zwitserse rechter bevoegd is om te oordelen over de claim van de curator”, aldus advocaat Kitty Lieverse (foto).

Patstelling in zaak Verzekerd Keur

Hiermee lijkt een patstelling te ontstaan, want volgens Verzekerd Keur-curator Piet Gunning is tot in hoogste Zwitserse instantie uitgesproken dat de Zwitserse rechter niet bevoegd is. In een tussenvonnis had de Arnhemse rechtbank in augustus jl. laten weten zich wél bevoegd te achten, waarop het aan Aon Re was om te reageren.

De Verzekerd Keur-bedrijven, actief in garantieverzekeringen en 'geld terug'-acties werden acht jaar geleden failliet verklaard. Volgens Gunning had Scan Re via Aon Re een polis afgegeven aan Verzekerd Keur, maar bleek uit een side-letter dat er nimmer op geclaimd kon worden. Bij de curator liggen van meer dan achtduizend schuldeisers voorlopig erkende vorderingen tot een totaalbedrag van bijna € 23,5 mln. Schuldeisers moeten geen al te hoge verwachtingen koesteren. "Het in het verleden aangegeven uitkeringspercentage van 5% blijft realistisch", aldus Gunning.

Reageer op dit artikel