nieuws

Overnames van portefeuilles bij Cinjee en Bastian & Visser

Archief

Cinjee Advies in Sliedrecht heeft tijdens de zomermaanden een reeks portefeuilles gekocht. Deze zijn bescheiden van omvang: het gaat in totaal om zo’n 8.000 relaties. Assurantiewinkels Bastian & Visser in Eindhoven heeft drie portefeuilles van Avéro Achmea overgenomen.

 

De belangrijkste overnames van Cinjee zijn die van Hubers Financiële Raadgevers in Naarden met 1.500 klanten en Wim Schaap Verzekeringen in Monnickendam met 1.600 klanten.

 

Cinjee heeft in de afgelopen jaren zo’n 170 portefeuilles overgenomen. Het totale klantenbestand van het intermediairbedrijf is sinds mei gestegen van 110.000 naar 145.000. Door alle overnames is het personeelsbestand van het familiebedrijf gegroeid van 200 naar 250 medewerkers. In Sliedrecht is inmiddels een nevenvestiging in gebruik genomen. Verder heeft Cinjee in augustus een volmacht van Nationale-Nederlanden gekregen. Het bedrijf beschikte al over volmachten van ASR, Reaal, London en Ardanta.

 

Bastian & Visser

 

Bastian & Visser nam drie portefeuilles over van Avéro Achmea. "Het gaat hierbij onder meer om de oude Zenith-portefeuille met daarin 4.370 klanten, die in het bezit zijn van ten minste één levenpolis", zegt directeur Peter Bastian.

 

"Verder hebben wij van Avéro Achmea een oude kantoorportefeuille met ruim 600 schadeklanten overgenomen en daarnaast nog een vergelijkbare portefeuille met circa 670 klanten die een levenpolis hebben. Het zijn allemaal aankopen ter versterking van onze landelijk werkende organisatie van adviseurs die allemaal een portefeuille met ongeveer 700 relaties op het gebied van de zorg hebben", zegt Bastian.

 

Overnames

"Om hen te voorzien van nieuwe relaties blijven wij op zoek naar nieuwe overnamemogelijkheden. Al onze adviseurs werken in de breedte, met de nadruk op schadeverzekeringen. Onze ervaring is dat bij veel adviseurs de schadeverzekering van ondergeschikt belang is geweest, ondanks het feit dat de consument behoefte heeft aan een goed pakket op dit gebied."

 

Reageer op dit artikel