nieuws

Opnieuw uitstel voor DSB

Archief

De rechtbank in Amsterdam heeft besloten dat de zitting van DSB Bank wordt aangehouden tot uiterlijk maandagochtend om 9.00 uur. Topman Dirk Scheringa krijgt tot dan de tijd om te onderhandelen met een nieuwe overnamekandidaat.

Die kandidaat zou naar verluidt een Amerikaanse partij zijn. Maandag werd de noodregeling uitgesproken over de geplaagde bank uit Wognum. Dinsdag kreeg Scheringa van de rechtbank al de tijd tot vrijdagmiddag om over een reddingsplan te praten met een consortium van Rabobank, ING, Fortis, SNS, ABN Amro en Van Lanschot. Die gesprekken liepen donderdagavond op niets uit, waarna Scheringa vrijdag bij de rechtbank opnieuw om uitstel verzocht.
Loopt ook deze poging om de bank te redden op niets uit, dan wacht maandag hoogstwaarschijnlijk een faillissement.

Reageer op dit artikel