nieuws

Ook serviceproviders Afab gaan over op fee

Archief

Naast de adviesdochters van Afab gaat ook de divisie Serviceproviding van het bedrijf uit Amersfoort binnenkort over op een provisieloos verdienmodel, zo kondigt tijdelijk bestuursvoorzitter Martin Dupon aan.

Ook serviceproviders Afab gaan over op fee

De divisie (onder meer StercK, Quarré, Xtensive en PensioenPoint) zal voor zowel aanbieders als aangesloten kantoren verrichtingentarieven in rekening gaan brengen. "Wij willen eerst de mening van de AFM weten voordat we het nieuwe model gaan invoeren. Zo zijn de fiscale consequenties nog niet duidelijk: het zou kunnen dat wij btw moeten gaan afdragen." Begin dit jaar, bij het afschaffen van de bonusprovisies, introduceerde Afab een gratis dienstenpakket voor de aangesloten kantoren, waarbij Afab voor midoficewerkzaamheden een deel provisie inhield. "Dat is achteraf geen goede keuze gebleken", aldus Dupon.
De 125 medewerkers tellende adviestak van Afab werkt al op basis van een uurtarief. "Klanten moeten daar ontzettend aan wennen."

Reageer op dit artikel