nieuws

ONVZ maakt kwaliteit ziekenhuizen zichtbaar

Archief

ONVZ geeft, via het samenwerkingsverband van regionale zorgverzekeraars Multizorg VRZ, ziekenhuizen inzicht in de kwaliteit van eigen behandelingen ten opzichte van andere ziekenhuizen. Op termijn moeten ook polishouders van die informatie kennis kunnen nemen.

ONVZ maakt kwaliteit ziekenhuizen zichtbaar

In samenwerking met MediQuest heeft Multizorg VRZ de kwaliteitsgegevens verzameld en geanalyseerd van elf behandelingen, waaronder die voor borstkanker, heupvervangende operaties en liesbreuken. Deze behandelingen behoren tot het segment waarover ziekenhuizen en zorgverzekeraars afspraken maken over kwaliteit en prijs. Een dertigtal ziekenhuizen heeft een kwaliteitsoverzicht van de eigen behandelingen ontvangen. De informatie heeft onder meer betrekking op registratie van complicaties, het percentage wondinfecties en de aanwezigheid van multidisciplinaire teams.
Een vervolgstap is om deze informatie inzichtelijk te maken voor de verzekerden van ONVZ. "Voor ons is het uiteindelijke doel om verzekerden meer inzicht te geven in de kwaliteit van behandelingen, zodat zij een goede keuze kunnen maken voor een zorgverlener", aldus de Houtense verzekeraar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.