nieuws

Onderzoek naar brand Union-complex

Archief

ABN Amro Schade hoeft van de rechter in Zwolle nog geen uitkering te doen aan de eigenaar van het in Nieuwleusen afgebrande Union-complex. Volgens een (aanvankelijk  anonieme) tipgever zou de eigenaar betrokken zijn geweest bij het ontstaan van de brand, zo kwam naar voren in een kort geding. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Onderzoek naar brand Union-complex

De eigenaar verklaarde tegenover het regionale dagblad De Stentor, dat hij de uitspraak – die deze week is gepubliceerd – toch positief vindt. Zijn motivatie om de rechtszaak tegen ABN Amro aan te spannen was de zaak in beweging te krijgen. "In een brief van mijn verzekering stond dat ze binnen een maand zouden uitbetalen. Maar er gebeurde telkens niets. Nu is in ieder geval duidelijk wat er aan de hand is", aldus Smit.
De brand – van 29 mei dit jaar – raakt niet alleen opstalverzekeraar ABN Amro Schade, maar ook onder meer Delta Lloyd, Interpolis en Centraal Beheer. De totale schadelast is geschat op € 20 mln.

Reageer op dit artikel