nieuws

OBP op eigen aanvraag failliet verklaard

Archief

De OBP Groep in Houten is door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Het faillissement is door het intermediairbedrijf zelf aangevraagd. Directeur Erik Jan Visser noemt het instorten van de hypotheek- en spaarmarkt, veranderingen in de provisieregels en lastenverzwaringen de basis voor de problemen waarin OBP terecht is gekomen.

OBP op eigen aanvraag failliet verklaard

De 34 medewerkers, van wie 3 oproepkrachten, wordt naar verwachting later vandaag ontslag aangezegd. Zij hebben over september slechts een deel van hun salaris ontvangen. Zo'n vijf jaar geleden werkten er nog 100 mensen. Het faillissement omvat de dochterbedrijven OBP Financieel Adviseurs, OBP Bedrijfsadviseurs, ATP Hypotheken en OBP Administratieve Diensten.
Advocaat Ralf de Koning, die namens curator Edward Dijxhoorn het faillissement behandelt, bekijkt vandaag de mogelijkheden om een doorstart te maken; naar verluidt zouden daartoe concrete plannen bestaan met de bedrijfsadviestak.
Behalve naar de marktomstandigheden wijst directeur Visser naar het conflict met Reaal over de terugbetaling van € 1 mln pensioenprovisie. "Dat was de spreekwoordelijke druppel. "We hebben het tij geprobeerd te keren door de verkoop van onze particuliere portefeuille aan Optima begin dit jaar. Dat is echter niet geworden wat we ervan hadden gehoopt." Met Optima loopt nog een dispuut over die transactie; het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam zegt bij monde van directeur Klaas Dekker nog een "fors bedrag" tegoed te hebben.

Reageer op dit artikel