nieuws

Noordhollandsche schiet schade barmhartige Heemskerker voor

Archief

Noordhollandsche van 1816 vergoedt de schade van een 23-jarige Heemskerker, die op zijn verjaardag te hulp schoot bij een ongeval en uiteindelijk het dak van zijn auto verwijderd zag worden door de brandweer.   De barmhartige jongeman was op donderdag 17 september, nota bene zijn verjaardag, getuige van een ongeval en bood een aangereden fietser […]

Noordhollandsche van 1816 vergoedt de schade van een 23-jarige Heemskerker, die op zijn verjaardag te hulp schoot bij een ongeval en uiteindelijk het dak van zijn auto verwijderd zag worden door de brandweer.
 
De barmhartige jongeman was op donderdag 17 september, nota bene zijn verjaardag, getuige van een ongeval en bood een aangereden fietser aan even tot rust te komen in zijn auto. Toen de vrouw tegen de later arriverende hulpdiensten klaagde over pijn in de nek, werd door de brandweer, conform het protocol bij vermoedelijk nekletsel, het dak van de auto gezaagd. De vrouw bleek later overigens alleen een gebroken enkel te hebben.
 
De auto betrof een vijftien jaar oude Opel, voor even geleend van een vriend. Die had het voertuig alleen WA verzekerd, via assurantiekantoor Weel in Castricum, bij de Noordhollandsche van 1816. De lokale krant Noordhollands Dagblad maakte melding van het feit dat de schade aan de auto op die polis niet was gedekt, waarna een mediastorm richting Oudkarspel trok. In antwoord daarop heeft Noordhollandsche van 1816 besloten het schadebedrag voor te schieten.
 
"Die schade zou heus wel vergoed worden, maar dan door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de 96-jarige vrouw die het ongeval heeft veroorzaakt", legt directielid Lex Verell uit. "Maar niemand blijkt iets van verzekeren te begrijpen en de halve wereld viel nu over ons heen, terwijl wij er als WA-verzekeraar van die Opel part noch deel aan hebben. In overleg met de tussenpersoon hebben we besloten de schade alvast te vergoeden. Wij zien wel hoe we dat geld terugkrijgen", aldus Verell.

Reageer op dit artikel