nieuws

Meeste koopsomprovisies boven 15%

Archief

De meeste aanbieders van woonlastenverzekeringen tegen koopsom hanteren een maximale provisie die ver boven de 15% ligt, het percentage dat de Tweede Kamer als maximum wil instellen. Uitschieters zijn Huis & Hypotheek, InterfinanceNed, MoneYou en TAF: hun producten zijn goed voor 40% provisie.

Meeste koopsomprovisies boven 15%

Dat blijkt uit een door Tros Radar samengestelde lijst van provisies. Van partijen als Delta Lloyd, DSB en Reaal zijn de provisies niet bekend; The Warranty Group wilde geen informatie geven. De laagste maximumprovisie rekent Univé met 10%. Afab, Cardif en Woonfonds rekenen 30%. ASR en De Amersfoortse hanteren 15%.
Volgens Radar biedt De Amersfoortse de gunstigste koopsom voor een aov-dekking; DSB is de duurste, voor TAF. Allianz biedt de aantrekkelijkste optie voor een aov- en ww-dekking; ook daar zijn DSB en TAF het duurste.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.