nieuws

Meeste koopsomprovisies boven 15%

Archief

De meeste aanbieders van woonlastenverzekeringen tegen koopsom hanteren een maximale provisie die ver boven de 15% ligt, het percentage dat de Tweede Kamer als maximum wil instellen. Uitschieters zijn Huis & Hypotheek, InterfinanceNed, MoneYou en TAF: hun producten zijn goed voor 40% provisie.

Meeste koopsomprovisies boven 15%

Dat blijkt uit een door Tros Radar samengestelde lijst van provisies. Van partijen als Delta Lloyd, DSB en Reaal zijn de provisies niet bekend; The Warranty Group wilde geen informatie geven. De laagste maximumprovisie rekent Univé met 10%. Afab, Cardif en Woonfonds rekenen 30%. ASR en De Amersfoortse hanteren 15%.
Volgens Radar biedt De Amersfoortse de gunstigste koopsom voor een aov-dekking; DSB is de duurste, voor TAF. Allianz biedt de aantrekkelijkste optie voor een aov- en ww-dekking; ook daar zijn DSB en TAF het duurste.

Reageer op dit artikel