nieuws

Maand extra voor ‘UWV-switch’

Archief

Werkgevers hebben extra tijd om te kiezen of zij hun personeel voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid verzekeren via een private verzekeraar of het publieke uitkeringsinstituut UWV. Aanvragen voor een private verzekering kunnen tot 1 november worden ingediend bij de Belastingsdienst, zo heeft minister Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) mede namens staatssecretaris De Jager(Financiën) laten weten.

Maand extra voor ‘UWV-switch’

Normaal gesproken moeten de aanvragen voor een eigenrisicodragerschap vóór 1 oktober worden ingediend. Het tijdstip waarop de hogere UWV-premies bekend zijn gemaakt en "de bijzondere economische situatie die voor bedrijven onzekerheden meebrengt over hun bedrijfsvoering" zijn voor de bewindslieden redenen om werkgevers eenmalig meer tijd te geven.
Aanvragers zullen er wel rekening mee moeten houden dat, als zij na 5 oktober een aanvraag indienen, de beslissing op de aanvraag ook later genomen wordt. Tot die tijd gaat de Belastingdienst uit van een publieke verzekering. Bij goedkeuring van de aanvraag wordt de beschikking in de eerste maanden van 2010 gecorrigeerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.