nieuws

Legal: premiedaling bestaande risicopolis niet haalbaar

Archief

Het toepassen van premieverlagingen op reeds lopende overlijdensrisicoverzekeringen is praktisch niet te realiseren, vindt Legal & General-directeur Arno Dolders. Hij reageert op Aegon-topman Marco Keim, die onlangs zei het actief laten ‘meeliften’ van bestaande klanten te overwegen.

Legal: premiedaling bestaande risicopolis niet haalbaar

Dolders spreekt van een 'catch 22'. "In het tarief is ook de mate waarin polissen worden opgezegd gecalculeerd. Dat is bij ons zo'n 5%. Bovendien bedragen de eerste kosten een veelvoud van de eerstejaarspremie; bij een gelijkblijvende premie haal je die gedurende de looptijd terug. Als je zelf elke twee jaar je volledige portefeuille gaat converteren, moet je steeds dezelfde kosten maken en zouden de tarieven dus fors omhoog moeten. Het lijkt praktisch dus niet te werken. Maar iedereen die bij ons verzekerd is en in aanmerking wil komen voor een lager tarief, kan opnieuw een aanvraag indienen."
Nationale-Nederlanden, die afgelopen week de risicopremies verlaagde, laat bestaande polissen ongemoeid. Uit cijfers van Independer blijkt dat nieuwe klanten gemiddeld 31% goedkoper uit zijn met hun overlijdensrisicopolis dan klanten die twee jaar geleden bij dezelfde maatschappij een polis sloten.

Reageer op dit artikel