nieuws

Legal & General onttroond als ‘beste levensverzekeraar’

Archief

Legal & General wordt door het intermediair niet langer gezien als de beste individuele levensverzekeraar van Nederland. In het negende Prestatie-onderzoek van DAK, NVA en NBVA doet Onderlinge ‘s-Gravenhage het beter. Bij de schadeverzekeraars neemt Noordhollandsche van 1816 steeds meer afstand van de concurrentie. Daarentegen krijgt Avéro Achmea over een breed front bergen huiswerk mee.

Legal & General onttroond als ‘beste levensverzekeraar’

Voor het eerst hebben de onderzoekers van Gfk een ranglijst opgesteld van de beste allroundverzekeraars. Ondanks alle perikelen rond Fortis hebben de 921 respondenten van het onderzoek de hoogste pet op van ASR. De waardering voor de Utrechtse generalist stijgt met een kwart punt. Middelgrote maatschappijen als Generali en De Goudse volgen. De integratie van de activiteiten van Winterthur en AXA levert Reaal een tik op de neus op. De maatschappij valt van de eerste positie terug naar de zesde. Uitslagen in de diverse deelgebieden maken het niet verrassend dat Avéro Achmea als geheel de laagste waardering krijgt.
Avéro komt er het meest bekaaid af in de categorieën 'Inkomen' (winnaar Movir) en 'Ziektekosten' (winnaar Stad Holland). Als beste pensioenverzekeraar wordt Zwitserleven afgelost door Allianz. In het Baarnse kasteel Hooge Vuursche werd Monuta donderdagmiddag ten slotte gefêteerd als beste uitvaartverzekeraar.

Reageer op dit artikel