nieuws

Kwart autoverzekeringen in boeken Achmea

Archief

Autoverzekeraars hebben in ons land vorig jaar € 4.471 mln aan premies geïncasseerd. De premieomzet is daarmee fractioneel lager uitgekomen dan in 2007, toen € 4.493 mln werd verdiend. Achmea heeft, samen met Interpolis, meer dan een kwart van de markt in handen, zo blijkt uit de verslagstaten die de motorrijtuigenverzekeraars over 2008 hebben ingediend bij toezichthouder DNB.

Kwart autoverzekeringen in boeken Achmea

Op de plaatsen 3 t/m 5 volgen ASR, Univé en Allianz; als dochter London wordt meegeteld is Allianz in omvang de derde autoverzekeraar van ons land. Op de zesde plaats staat Reaal, dat een vol punt marktaandeel inlevert. De integratie van AXA en Winterthur gaat gepaard met een daling van de premie-inkomsten van € 310 mln tot € 265 mln.

De 49 verzekeraars in de branche Motorrijtuigen zagen vorig jaar de premieomzet uit cascoverzekeringen met bijna 5% stijgen tot € 2.130 mln. De WA-premies daalden met een zelfde percentage tot € 2.340 mln.

Het resultaat van de autotekening nam bij zowel WA als casco af. Bij casco werd de stijging van de schadelast voor tweederde beïnvloed door het noodweer op zondag 22 juni. Hierdoor moest alleen al aan personenauto's voor € 100 mln worden hersteld, aldus het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel