nieuws

KIFD biedt volmachtmodule nationaal AO-IC-model aan

Archief

Het Kwaliteit Instituut Financiële Dienstverlening (KIFD) biedt vanaf volgende week een volmachtmodule van het nationale AO-IC model voor financiële dienstverleners aan.

 

Dit is een via internet aangeboden platform waarbinnen de diverse processen van financiële dienstverleners zijn uitgewerkt, aangevuld met de relevante wet- en regelgeving (WFT en BGFO).

 

De volmachtmodule biedt standaardprocessen voor volmachtacceptatie, schadebehandeling, prolongatie en bedrijfsvoering met daarnaast de bijbehorende documenten. Toegang tot de module is tevens mogelijk voor de volmachtgevers en de accountant van de gevolmachtigde. Omdat de module ook voorziet in een programma voor een externe audit, is de accountant beter in staat om controles uit te voeren en sneller een accountantsverklaring af te geven, aldus KIFD.

 

Het model wordt geïntroduceerd tijdens bijeenkomsten op 5, 11 en 13 november in respectievelijk Amersfoort, Rotterdam en Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.