nieuws

ING gaat verzekeringsbedrijf verkopen

Archief

ING gaat de komende vier jaar het bank- en verzekeringsbedrijf volledig scheiden. Onderdeel van die operatie is het afstoten van alle verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten.

ING gaat verzekeringsbedrijf verkopen

Daarbij staan diverse opties open: een beursgang, verkoop aan andere partijen of een combinatie daarvan. "De financiële crisis heeft de voordelen van het combineren van bankieren en verzekeren in één bedrijf geminimaliseerd", aldus ING-topman Jan Hommen. "De vraag naar meer eenvoud, betrouwbaarheid en transparantie maakt een scheiding van die activiteiten de optimale handelswijze." Binnen het verzekeringsbedrijf komt de focus te liggen op de leven- en pensioenactiviteiten.
Het plan is voorgelegd aan de Europese Commissie; meest concrete onderdeel daarin voor Nederland is de vorming van een nieuw bedrijfsonderdeel door het combineren van de Interadvies-bankdivisie (waaronder WestlandUtrecht en de hypotheekactiviteiten van Nationale-Nederlanden) en de bestaande consumptief-kredietportefeuille van ING Retail (voorheen Postbank). Dit omvat onder meer een hypotheekportefeuille van € 34 mld. "Dit onderdeel zal na de samenvoeging worden verkocht."

Reageer op dit artikel