nieuws

Inflatie blijft pensioenen bedreigen

Archief

Oplopende inflatie mag dan voorlopig onwaarschijnlijk lijken, pensioenfondsen moeten daar rekening mee blijven houden, vindt econometrist Guus Boender. Boender (54), boardlid van Ortec Finance, geldt als een spin in het web van de pensioenwereld. De wetenschappelijke modellen van Ortec worden door veel pensioenfondsen gebruikt om het precaire evenwicht te vinden tussen de hoogte van de pensioenuitkeringen, de kosten die werkgevers en werknemers bereid zijn op te brengen en de te nemen risico’s.

Inflatie blijft pensioenen bedreigen

Dat evenwicht moet dan worden vertaald in strategisch beleggingsbeleid met een optimale afweging tussen verwacht rendement en risico.Vorig jaar sloegen de risico's hard toe. De pensioenfondsen leden enorme vermogensverliezen en nu zwelt ook de kritiek aan. Toezichthouders werken aan strengere normen, in de politiek klinken verwijten over roekeloos bestuur en in de wetenschap laait de discussie op over de zwakke plekken in de modellen waarmee de fondsen werken. Boender heeft daar uitgesproken meningen over.

(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

 

 
DSB in de media:
 
Bos gelast onderzoek naar rol toezichthouders in val van DSB
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
'Scheringa plukken'
(De Telegraaf, pag. 1)
 
Stormloop wordt DSB fataal
(de Volkskrant, pag. 1)
 
Uitstel van betaling voor DSB
(NRC Handelsblad, pag. 1)
 
Onderste steen moet boven bij DSB
(Trouw, pag. 1)
 
Dagen van DSB lijken geteld
(Het Parool, pag. 1)

Reageer op dit artikel