nieuws

Independer start met kwaliteitscheck hypotheekadvies

Archief

Independer is maandag gestart met de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur. Die bestaat uit een lijst met zestig vragen aan de hand waarvan bezoekers kunnen achterhalen of hun adviseur alle noodzakelijke onderdelen aan bod heeft laten komen. Dat resulteert in een rapportcijfer en een persoonlijk adviesrapport.

Independer start met kwaliteitscheck hypotheekadvies

De online tussenpersoon kwam in juni met het plan om van hypotheekadviseurs een rapportcijfer te gaan tonen. Dat heeft geresulteerd in de kwaliteitscheck, die is gebaseerd op de systematiek die toezichthouder AFM heeft ontwikkeld. "De Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur geeft geen oordeel over de inhoud van het hypotheekadvies. Wel is het zo dat de kans op een juist advies voor de best passende hypotheek toeneemt naarmate het adviesproces beter is verlopen", zegt Independer. "Naar verwachting zullen er eind van dit jaar voldoende scores zijn verzameld om de rapportcijfers per kantoor te kunnen publiceren."

Reageer op dit artikel