nieuws

In assurantiebranche veel animo voor echtscheidingsadvies

Archief

Sinds kort is het Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA)operationeel. Het bestaat uit circa 35 adviseurs die geslaagd zijn voor het desbetreffende examen. “Het merendeel van de nieuwe RFEA’s (60%) komt uit de assurantiehoek, waar veel ondernemers deze vorm van advies als een goede aanvulling op hun activiteiten zien”, zegt Paul van der Ploeg.

In assurantiebranche veel animo voor echtscheidingsadvies

Hij is voorzitter van de Vereniging Register Financieel Echtscheidingsadviseurs, waar alle gediplomeerde echtscheidingsadviseurs automatisch lid van zijn. Het door een bijbehorende stichting beheerde register bestaat uit twee delen: RFEA-particulier en RFEA-ondernemer (waarvoor zwaardere eisen worden gesteld). De opleiding is op HBO-niveau. "Absoluut noodzakelijk", zegt Van der Ploeg, in het dagelijks leven directeur van Scheidingsexpert.nl. "Financiële advisering bij echtscheiding luistert heel nauw en er worden, zelfs door advocaten, veel fouten mee gemaakt." Van der Ploeg verwacht dat het particuliere deel van het register uiteindelijk uit zo'n 400 à 500 adviseurs zal bestaan.     

Reageer op dit artikel