nieuws

Hypotheekshop geeft online provisie-indicatie

Archief

De Hypotheekshop heeft op zijn site een ProvisieCalculator gezet, waarmee bezoekers kunnen zien hoeveel provisie bij een bepaald leningbedrag en een bepaalde hypotheekvorm ongeveer wordt uitgekeerd.

Hypotheekshop geeft online provisie-indicatie

De rekenmodule toont wat minimaal en maximaal aan provisie wordt uitgekeerd voor de lening, het meeverbonden vermogensopbouwproduct, de overlijdensrisicopolis en de eventuele woonlastendekking. "Wij willen dat hypotheken uitsluitend nog zonder provisie worden aangeboden, maar niet elke hypotheekverstrekker werkt hier nu al aan mee. Onder druk van marktpartijen is er een aantal geldverstrekkers dat moeite heeft met het verstrekken van provisieloze producten. Ook zijn er geldverstrekkers die provisieloze producten tegenhouden, omdat zij bang zijn dat wij deze producten tegen een lagere rente kunnen aanbieden dan dat zij in hun eigen kanaal kunnen bieden", zegt directeur Ron Bavelaar.

Reageer op dit artikel