nieuws

Halve ton boete voor hypotheekbemiddelaar

Archief

Intermediairbedrijf Hypotheken Midden Nederland heeft van toezichthouder AFM boetes van in totaal € 48.000 opgelegd gekregen wegens het samenwerken met een vergunningloze partij en het niet melden van vervalsingen in klantdossiers.

Halve ton boete voor hypotheekbemiddelaar

Tussen september en december 2007 werkte het bedrijf volgens de AFM samen met een leadsleverancier. "Uit diverse e-mails blijkt dat die meer dan zogenaamde naw-gegevens verstrekte", aldus de AFM, die daarmee concludeert dat er sprake was van (onder-)bemiddelen zonder vergunning. Ondanks dat Hypotheken Midden Nederland daarvan op de hoogte was, is de samenwerking voortgezet, "zelfs toen haar van verschillende kanten signalen bereikten dat het bewuste bedrijf fraudeerde". Het niet melden van mogelijke fraudegevallen komt het hypotheekbedrijf op een boete te staan van € 24.000; eenzelfde bedrag moet worden betaald voor het samenwerken met een niet-vergunninghoudende bemiddelaar.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.