nieuws

Focwa wil dat autoverzekeraars stoppen met opvoeren prijsdruk

Archief

Focwa-secretaris Karel Bukholczer vindt dat autoverzekeraars zich moeten realiseren dat bij de inkoop van schadeherstel de ondergrens is bereikt.

 

Hij waarschuwt voor Engelse toestanden: daar zijn verzekeraars zo doorgeschoten in hun prijsafspraken, dat dit heeft geleid tot een enorme kaalslag onder de schadeherstelbedrijven.

 

Bukholczer spreekt in een interview met Expertise Magazine de verwachting uit dat verzekeraars door de economische recessie nog meer zullen focussen op kostenbesparing en dat hierdoor de schadesturing nog verder zal toenemen. Hij schat het percentage schadesturing in ons land op 55% tot 60%. "Dat is veel hoger dan in welk Europees land ook. We zijn als Focwa niet tegen schadesturing, maar wel tegen grote prijsdruk op herstellers waardoor rendement en continuïteit gevaar lopen."

 

Volgens Bukholczer zou het beter zijn als verzekeraars samen met herstellers naar alternatieven zoeken voor kostenbesparingen, zoals toepassing van niet-merkgebonden onderdelen. Ook zou meer gebruik moeten worden gemaakt van nieuwe technologie, die beschikbaar is via het kennisinstituut VOC.

 

Reageer op dit artikel