nieuws

Fidin tegen verplicht integriteitsregister

Archief

Overbodig

De Stichting ter bevordering van Eerlijk Financieel Advies (Stefa) vindt zelfs een vrijwillige aansluiting bij DSI voor het intermediair overbodig. "Integriteit is inmiddels voldoende verankerd in alle wetten en regels", aldus Stefa.
 
Deze organisatie vermoedt overigens dat er bij DSI ook andere motieven spelen dan alleen het herwinnen van het vertrouwen van de consument in de financiële branche. "Het resultaat van DSI is al twee jaar negatief. In 2007 was er een verlies van € 28.111 en in 2008 zelfs van € 80.718. Net als de AFM overschrijden zij fors de door henzelf opgestelde begroting.
 
Wij vermoeden dat dit de belangrijkste reden is om het aantal betaalde diensten fors uit te breiden."
 
Niet verplicht
Directeur Dick Vis van DSI zegt blij te zijn dat Fidin in elk geval de registratie op vrijwillige basis ondersteunt. "Verplichte registratie is nooit ons uitgangspunt geweest. De NVA heeft gelijk dat de WFT het kader voor integer advies geeft, maar dat is nog geen garantie voor integriteit in de praktijk", zegt Vis. "Dat blijkt wel uit de vele klachten bij Kifid."
 
DSI is het verder met Fidin eens dat de verschillende soorten registraties op dit moment tot een onoverzichtelijke situatie leiden. "Daarom zijn wij ook met diverse organisaties in gesprek om tot een branchebrede oplossing te komen."
 
Zie ook het interview met Dick Vis op pagina 8.

Reageer op dit artikel