nieuws

Fidin in Kassa over ‘de beerput’

Archief

Vara-televisieprogramma Kassa besteedt vandaag aandacht aan de voortdurende ophef over de kredietverstrekking door financiële instellingen. Dat gebeurt onder de noemer “alles over de beerput die schuilgaat achter de verkoop van hypotheken en kredieten en de daaraan verbonden verzekeringen”. Namens de intermediairorganisaties NVA en Fidin is Bob Veldhuis te gast in de studio.

Fidin in Kassa over ‘de beerput’

"DSB Bank blijkt lang niet de enige te zijn die er schandalige praktijken op heeft nagehouden", zo luidt de aankondiging van het programma. "Waarom heeft de overheid niet ingegrepen bij alle financiele instellingen die zich daaraan schuldig hebben gemaakt?", is een van de vragen. Kassa wordt uitgezonden op zaterdagavond 17 oktober 2009 om 18.55 uur op Nederland 1.
Later op de avond (om 21.05 uur op Nederland 2) heeft Rondom 10 als thema 'De bezem door de banken'. In de programma-aankondiging staat onder meer: "Opnieuw zijn honderdduizenden Nederlanders getroffen door gerommel in de financiële wereld. Met de DSB-zaak komt opnieuw de positie van de financiële wereld in het geding. Kunnen burgers banken nog vertrouwen? Meerdere banken blijken torenhoge provisies door te berekenen aan klanten." Cees Grimbergen spreekt met onder andere medewerkers van DSB en klanten die hun geld (deels) kwijt zijn.

Reageer op dit artikel