nieuws

Fidin en OVFD: geen extra regels tophypotheken

Archief

De belangenorganisaties Fidin en OVFD willen geen extra regels met betrekking tot tophypotheken, “omdat het huidige regelgevende kader voldoende ruim is om overkreditering aan te pakken”. Daarnaast zien de organisaties hierin een belangrijke taak voor het intermediair en “moet de AFM primair toezicht houden op de uitvoering van bestaande wetgeving”.

Fidin en OVFD: geen extra regels tophypotheken

Dat stellen Fidin (NVA en NBVA) en OVFD in een gezamenlijke reactie op de AFM-consultatie Toetskader hypothecair krediet, die over het reguleren van zogeheten tophypotheken gaat. Zij beschouwen het als een primaire verantwoordelijkheid voor het intermediair om de consument te voorzien van deskundig, objectief en verantwoord advies.
Fidin en OvFD zijn tegen nadere regelgeving op dit gebied, omdat dit uiteindelijk bepaalde groepen consumenten onnodig zal afsnijden van kredietmogelijkheden, en dus van hun woonwensen. "Daarnaast draagt de uitwerking van de AFM niet bij aan stimulering van de woningmarkt, hetgeen juist nu zo hard nodig is. En wij zijn daarom, maar ook vanwege het argument van taakopvatting, volstrekt tegen het feit dat juist de AFM zich hierin als pseudowetgever opwerpt."

Reageer op dit artikel