nieuws

FBTO vergoedt aanschafwaarde bij total loss

Archief

Direct writer FBTO vergoedt bij total loss binnen drie jaar na aankoop voortaan de aanschafwaarde voor nieuwe en tweedehands auto’s. Er was al een product met een nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s.

FBTO vergoedt aanschafwaarde bij total loss

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de aanschafwaardevergoeding is dat de auto maximaal acht jaar oud is en een catalogusprijs heeft onder de € 50.000.  "Zo blijft het voor automobilisten mogelijk om in een vergelijkbare auto te blijven rijden", motiveert de Achmea-dochter de nieuwe autoverzekering, waarmee vooral wordt gemikt op de tweedehandsautobezitters.

FBTO heeft laten onderzoeken waar mensen op letten bij de aanschaf van een gebruikte auto. De kilometerstand blijkt het belangrijkste te zijn, gevolgd door het onderhoud, de garantie, de buitenkant en het interieur. Opvallend is dat mannen volgens FBTO het meest op de buiten- en de binnenkant van de auto letten, terwijl vrouwen meer waarde hechten aan de staat van de banden, het onderhoud en de eventuele garantie die de verkoper geeft. Eén op de vijf automobilisten, overwegend vrouwen, laat de auto volgens het onderzoek door een officiële instantie keuren.

Reageer op dit artikel