nieuws

Europeesche wil bekendheid als klassiekerverzekeraar vergroten

Archief

De Europeesche, bij het grote publiek vooral bekend als reisverzekeraar, wil zijn bekendheid als verzekeraar van klassieke auto’s verder vergroten.

 

Daarom worden verschillende acties gevoerd: Europeesche is sponsor geworden van het Nationaal Oldtimerfestival op het circuit van Zandvoort, organiseerde deze zomer een toertocht voor klassiekers en deed onderzoek naar de wijze waarop eigenaars van oldtimers met hun auto omgaan.

 

In Nederland rijden bijna een kwart miljoen klassieke auto’s rond. Volgens de officiële definitie zijn dat auto’s van 25 jaar of ouder. "Grofweg de helft van de klassiekerbezitters heeft de oldtimer nooit laten taxeren en weet niet wat de waarde ervan is", meldt Europeesche. De meesten van hen hebben er ook geen belangstelling voor, blijkt uit het onderzoek.

 

Degenen die hun klassieker niet laten taxeren, laten dat achterwege omdat zij het niet nodig vinden (32%) of geen interesse hebben (10%). "Deze resultaten zijn opvallend, omdat een geldig taxatierapport zorgt voor een juiste waardebepaling bij schade of bij diefstal van een klassieker", aldus Europeesche.

 

Bij 81% van de respondenten is nog nooit sprake geweest van schade aan de klassieker. Een op de drie heeft een WA- en volledig-cascodekking; 40% heeft een ongevallenverzekering voor inzittenden.

 

Gemiddeld wordt jaarlijks 3.500 kilometer met de oldtimer gereden. Zorgpunt is volgens Europeesche dat 37% zegt nooit de banden te verwisselen. "Banden vanaf 8 jaar en ouder verliezen grip. Daarmee zijn ze, zeker voor de snellere klassiekers, gevaarlijk in gebruik."

 

Actie

Europeesche heeft ook een actie gestart om te verkoop van zijn Oldtimerverzekering een zetje te geven. Iedereen die tot eind oktober een Oldtimerverzekering sluit, kan zijn mooiste klassiekerfoto gratis op canvas (formaat 30 x 40) laten afdrukken.

 

Reageer op dit artikel