nieuws

‘Een aantal verzekeraars is rijp voor de sloop’

Archief

Wie: Van Pernis Assurantiën

 

Waar: Monster

 

Sinds: 1979

 

Medewerkers: 2

 

Provisie-inkomen: 150.000

 

Relaties: 900

 

:

 

Na opleidingen in de agrarische sector en de sociale academie kwam Jan van Pernis bij toeval in aanraking met het verzekeringsvak. Na ervaring te hebben opgedaan bij Ennia, De Zeven Provinciën en Amfas kwam hij in 1979 contact met een accountantskantoor dat een verzekeringsportefeuille te koop aanbood. "Ik kon ook nog een uitvaartportefeuille van de toenmalige verzekeringsmaatschappij de Utrecht overnemen en een deel van de portefeuille van mijn werkgever", zegt Van Pernis. "Met dit pakket heb ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap kunnen nemen."

 

Van Pernis runt het kantoor samen met zijn vrouw, een voormalig directiesecretaresse bij een grote assurantiemakelaar.

 

Met welke verzekeraars

 

doen jullie zaken?

 

Aanvankelijk werd de keus voor de verzekeraar bepaald door de portefeuilles die we hadden aangekocht. In de loop der jaren zijn er echter wat nauwere banden ontstaan met bijvoorbeeld een verzekeraar als Generali. Daarnaast doen wij zaken met dertien verzekeraars, zoals Aegon, Amersfoortse, ASR, Delta Lloyd, DAS, Nationale-Nederlanden. Via DAK en Voogd & Voogd hebben we overigens voldoende mogelijkheden om te sturen in prijs en kwaliteit. Aan volmachten hebben wij daarom nooit behoefte gehad

 

Bij welke (stands-)organisaties zijn jullie aangesloten?

 

Tot ruim twaalf jaar geleden waren wij lid van de NBVA. Omdat wij de aan het lidmaatschap verbonden kosten niet vinden opwegen tegen de voordelen van het lidmaatschap, is dit indertijd beëindigd. Op dit moment zijn wij nog aangesloten bij DIN. Maar ook met dit lidmaatschap zullen wij waarschijnlijk stoppen.

 

Op welke terreinen adviseren jullie?

 

Ons werkterrein is het mkb en particulieren. Door onze activiteiten en passie voor de paardensport en -fokkerij hebben wij veel klanten in die sector. Onze paardenklanten zitten door heel het land; de overige relaties bevinden zich hoofdzakelijk in de regio ’s Den Haag en het Westland.

 

Op welke terrein heeft het bedrijf de beste groeimogelijkheden?

 

Gezien onze grote kennis en ervaring op het gebied van het fokken en trainen van sportpaarden liggen onze beste groeimogelijkheden binnen deze doelgroep.

 

Wat is de grootste bedreiging voor het intermediair?

 

De zakkenvullers in onze branche die ervoor hebben gezorgd dat we nu worden opgezadeld met te ver doorgeschoten regelgeving.

 

Meest irritante assurantieadvertentie?

 

De tv-reclame van Allsecur waar men mensen van het dak af laat springen. Ik stel voor om die kussens eens weg te halen. Dan kunnen we zien wie er voor 100% op zijn verzekeraar vertrouwt.

 

Welke maatschappij is de eerstvolgende die verdwijnt.

 

Geen idee, maar volgens mij zijn er wel een aantal rijp voor de sloop.

 

Welke niet meer bestaande maatschappij mist u?

 

De Zeven Provinciën want daar liggen mijn verzekeringsroots.

 

Voor welk beroep was u voorbestemd?

 

Iets in de agrarische sector of een baan in het maatschappelijk werk. Het eerste ging niet door omdat de omstandigheden veranderden en bij het tweede kwam ik erachter dat geitenwollen sokken echt niet bij mij passen.

 

Wat is het grootste misverstand over de verzekeringsbranche bij de consument?

 

Dat de prijs de belangrijkste factor is. Aan ons dus de schone taak om ook de verschillen in voorwaarden voor het voetlicht te brengen.

 

Reageer op dit artikel