nieuws

DSB Bank failliet verklaard

Archief

De Amsterdamse rechtbank heeft DSB Bank failliet verklaard. Onderhandelingen tussen eigenaar Dirk Scheringa en de Amerikaanse overnamekandidaat Lone Star zijn afgelopen weekend op niets uitgelopen. Scheringa heeft inmiddels aangekondigd deze week ook het faillissement aan te vragen voor DSB Beheer, waaronder naast het AZ-stadion en het museum ook de schade- en levensverzekeraar van DSB vallen.

DSB Bank failliet verklaard

"Ook 'plan B' blijkt niet levensvatbaar, omdat de daarvoor vereiste overheidssteun en de vereiste medewerking van toezichthouder DNB niet zijn toegezegd", aldus de rechtbank. "Wij komen tot de conclusie dat het uiterste is gedaan om DSB als geheel voort te zetten en dat daarop nu geen uitzicht meer is."
Over het bedrijf werd precies een week geleden de noodregeling uitgesproken, nadat klanten voor ruim € 600 mln aan spaargeld bij de bank hadden weggehaald. "We zijn niet failliet gegaan, we zijn kapotgemaakt door DNB en Financiën", stelt Scheringa in een toelichting. "Dit is een horrorscenario dat ziin weerga niet kent." De DSB-topman doelt onder meer op het terugschroeven van een kredietfaciliteit door DNB en het weigeren van € 100 mln staatssteun door Financiën.

Reageer op dit artikel