nieuws

DNB: verzekeringen DSB onaangetast

Archief

De noodregeling voor DSB Bank heeft vooralsnog geen gevolgen voor de overeenkomsten met de verzekeringsmaatschappijen van DSB. “Verzekeringen lopen door, inclusief de daaraan verbonden rechten en verplichtingen”, meldt toezichthouder DNB. “U kunt dus eventuele schadeclaims indienen; vergoedingen vinden plaats conform de polisvoorwaarden.”

DNB: verzekeringen DSB onaangetast

DSB Leven was in 2008 goed voor een premieomzet van € 79 mln; een jaar eerder was dat ongeveer de helft daarvan (€ 40 mln). Er werd aan provisies voor € 50 mln uitgekeerd, tegen € 22 mln het jaar ervoor. De premieomzet van DSB Schade, alleen geboekt in de branche Ongevallen & Ziekte, halveerde juist bijna tot € 15,3 (28,5) mln. DSB Leven droeg € 0,1 (11,1) mln bij aan de winst, de schadeverzekeraar € 1,7 (5,0) mln.
De Nederlandsche Bank heeft overigens mediaberichten tegengesproken als zou de toezichthouder vorige week hebben verhinderd dat DSB Bank en de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken een overeenkomst ondertekenden. "Dit is niet juist. DNB is geen partij geweest bij deze overeenkomst en heeft deze op generlei moment in de weg gestaan", luidt de verklaring.

Reageer op dit artikel