nieuws

Delta Lloyd over twee weken naar de beurs

Archief

Delta Lloyd hoopt op 3 november een notering te krijgen bij Euronext Amsterdam. Vanaf die dag kan er gehandeld worden in 63,5 miljoen aandelen, waarmee huidig eigenaar Aviva 38,4% van het totale aandelenkapitaal te koop aanbiedt. De prijs per aandeel zal bij aanvang tussen de € 15,50 en € 19 liggen, waarmee Delta Lloyd een waarde krijgt toebedeeld die tussen € 2,5 mld en € 3,1 mld ligt.

Delta Lloyd over twee weken naar de beurs

Bestuursvoorzitter Niek Hoek noemt de beursgang een belangrijke stap "omdat een onafhankelijke beursnotering onze groeiambities ondersteunt". Die strategie moet op lange termijn alle belanghebbenden voordeel opleveren, meent hij. "Wij willen door de markt gezien worden als de meest gerespecteerde aanbieder van verzekeringen en financiële diensten in onze belangrijkste markten Nederland en België."
Ter begeleiding van de aankondiging van de beursgang maakt Delta Lloyd bekend na negen maanden op een nettoresultaat van "meer dan € 100 mln negatief" te staan. Dat is te wijten aan de dalende rente en stijgende aandelenkoersen, waardoor verliezen moest worden geboekt op derivaten die aandelenposities afdekten. Het operationele resultaat is wel positief.

Reageer op dit artikel