nieuws

Delta Lloyd in november naar de beurs

Archief

Delta Lloyd en Aviva willen in november de beursgang van de Delta Lloyd Groep afgerond hebben. Onderdeel van de intentie is dat Aviva een minderheid van haar huidige aandelenbelang in Delta Lloyd Groep verkoopt.

Delta Lloyd in november naar de beurs

Delta Lloyd en Aviva willen door middel van een initial public offering (IPO) een notering van Delta Lloyd Groep aan NYSE Euronext Amsterdam verkrijgen. De gewone aandelen worden aangeboden aan institutionele beleggers en particuliere beleggers in Nederland en aan institutionele beleggers buiten Nederland. Volledige informatie over de voorgenomen IPO wordt opgenomen in het prospectus dat in oktober zal verschijnen. De beursgang zou dan in november afgerond zijn.
Delta Lloyd stelt dat een IPO de groestrategie van de groep kan ondersteunen, het de strategische flexibiliteit vergroot en dat het haar profiel en merk verder versterkt.
Voor deze IPO gaan Delta LLoyd en Aviva in zee met Goldman Sachs International en Morgan Stanley. The Sunday Times weet te melden dat Aviva met de gedeeltelijke beursgang van Delta Lloyd een bedrag van ruim € 1 mld denkt op te halen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.