nieuws

Consument & Geldzaken claimt nietigheid DSB-leningen

Archief

De Vereniging Consument & Geldzaken heeft bij de curatoren van DSB Bank de nietigheid geclaimd van verstrekte leningen waarbij sprake is geweest van koppelverkoop. Volgens de vereniging gaat het om tienduizenden kredieten.

Consument & Geldzaken claimt nietigheid DSB-leningen

Behalve de leningen zijn ook de gekoppelde verzekeringen nietig, stelt Consument & Geldzaken. "Wij  hebben tussen 1999 en 2005 herhaaldelijk gewezen op deze van rechtswege intredende nietigheid. Een consument die een lening aangaat, dient de vrijheid te hebben eventuele nevenovereenkomsten elders te sluiten. Dat dient ondubbelzinnig uit zowel de kredietovereenkomst als de begeleidende omstandigheden te  blijken. DSB Bank en de daaraan verbonden dochterinstellingen hebben deze wettelijke verplichting jarenlang genegeerd."
De vereniging wijst ook naar de toezichthouders: "Er is al die jaren niets door de overheidstoezichthouders met onze bevindingen gedaan. Sterker nog, in een onderzoek door de AFM over kredietverstrekking door kredietaanbieders van januari 2007 werd koppelverkoop tot onze verbijstering, kennelijk bewust, buiten het onderzoek gehouden."
Consument & Geldzaken wil van de curatoren nu een standpunt horen over de nietigheid van de contracten.

Reageer op dit artikel