nieuws

Bovag gaat via leden eigen autoverzekering verkopen

Archief

Bovag heeft een eigen autoverzekering ontwikkeld voor de circa 11.000 aangesloten bedrijven. De brancheorganisatie omschrijft het product als "een nieuw en krachtig verzekeringsproduct dat ter plekke bij de verkoop van een auto door het autobedrijf kan worden aangeboden".

 

Bij de Bovag zijn zo’n 6.000 autobedrijven aangesloten, die de verzekering (risicodrager Bovemij) als klantenbinder kunnen gebruiken. Zij kunnen de verzekering sluiten als tipgever, door de klant een informatiedoos mee te geven, of als verbonden bemiddelaar. De tipgever ontvangt een bedrag indien het meegeven van de doos tot een gesloten polis leidt. "De klant kan dan zelf contact opnemen met een loket bij Bovemij."

 

De polis kent twee versies: Basis en Plus. De eerste variant richt zich op een lage prijs, met eigen risico en zonder vervangend vervoer. Voor reparatie worden nieuwe onderdelen gebruikt. De Plus-verzekering heeft geen eigen risico als de auto bij het eigen Bovag-bedrijf wordt gerepareerd, drie jaar nieuwwaarde- en twee jaar occasionwaardedekking en vervangend vervoer. Eenmaal per jaar kan zonder gevolgen schade worden geclaimd, mits de verzekerde geen schuld draagt. "De Basis-variant is overigens niet de goedkoopste in de markt. Wij willen geen prijsvechter zijn; daar hebben we Polis Direct al voor. We gaan voor de beste prijs-kwaliteitverhouding."

 

De verzekering is overigens het resultaat van samenwerking tussen de beide Bovag-dochters Bovemij en Polis Direct. "Wij hebben gebruik kunnen maken van de kennis die Polis Direct in huis heeft van de business-to-customermarkt", zegt een woordvoerder.

 

In april kwam Bovag al met een motorverzekering onder eigen label.

 

Reageer op dit artikel