nieuws

Bos noemt provisies DSB ‘totaal idioot’

Archief

‘Totaal idioot’, noemt minister Wouter Bos van Financiën de provisies van 80% tot 90% die DSB volgens klokkenluiders berekent bij koopsompolissen. ‘Koopsompolissen die de klanten aangesmeerd worden. Het is niet om vrolijk van te worden. Er gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen.’

Bos noemt provisies DSB ‘totaal idioot’

De verkooppraktijken bij de DSB Bank kwamen nadrukkelijk aan de orde bij de behandeling van de Miljoenennota, die gisteren zonder motie van wantrouwen werd afgerond. De DSB Bank stond extra in de schijnwerpers omdat oud-minister Gerrit Zalm er tot voor kort bestuurder was en hij nu als bestuursvoorzitter de integratie van Fortis Bank Nederland en ABN Amro moet leiden.

Bos sprak wederom het volste vertrouwen in Zalm uit: ‘We hebben een van onze allerbeste mensen aan het hoofd van die bank.’ De Autoriteit Financiële Markten is een tweede onderzoek naar DSB gestart, waarbij vermoedelijk zowel de verkooppraktijken als de verantwoordelijkheid van het management worden meegenomen. Wanneer dit onderzoek wordt afgerond is niet bekend. ‘Kwalijke praktijken moeten worden gestopt. Verder wacht ik rustig af wat uit het onderzoek van de AFM komt’, zei Bos.

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Praktijken DSB maken Bos kwaad

(De Gelderlander, pag. 13)

 

Dossier DSB wel uit tijd Zalm

(Het Parool, pag. 23)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

ING-pakket Staat nu al richting crisisscenario

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

'Spaarmarkt blijft gespannen'

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

 

Zorgverzekeraars drijven eigen pensioenfonds in armen Achmea

(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

 

Toezichthouder lichten financiële sector door

(NRC Handelsblad, pag. 13)

 

‘De organisatie kan efficiënter’

(NRC Handelsblad, pag. 14)

Reageer op dit artikel