nieuws

‘Bonafide uitvaartadviseur moeilijk te vinden’

Archief

Sinds PC Hooft Uitvaartverzekeringen in 2003 de verzekeringsactiviteiten nieuw leven in blies, is het Amsterdamse bedrijf naarstig op zoek naar bonafide tussenpersonen. “Dat is echter nog niet zo makkelijk”, zegt verkoopdirecteur Wolf Janssen (foto) vrijdag in een interview in AssurantieMagazine.

‘Bonafide uitvaartadviseur moeilijk te vinden’

"Het is wel eens voorgekomen dat ik na een eerste blik op een kandidaat-kantoor besloot om toch maar door te rijden." Inmiddels heeft PC Hooft dit jaar contact gelegd met vijftig nieuwe tussenpersonen en in totaal zijn er een kleine 330 intermediairs werkzaam voor het bedrijf. Janssen ziet nog voldoende mogelijkheden in de uitvaartmarkt. "Slechts 50% van de Nederlanders heeft een uitvaartpolis en in veel gevallen zijn zij ook nog onderverzekerd", zegt hij. Het premie-inkomen van PC Hooft Uitvaartverzekeringen is vorig jaar fors gestegen: van € 4,2 mln naar € 9,2 mln, terwijl het nettoresultaat van het bedrijf verbeterde van € -335.000 naar € 646.000.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.