nieuws

Beleggingspolis ook in België uit de gratie

Archief

Belgen stoppen dit jaar de helft minder geld in beleggingsverzekeringen dan in 2008, toen ook al een daling van ruim 42% werd opgetekend. De premie-incasso in de tak 23, de Belgische rubriek voor beleggingsgebonden levensverzekeringen, zakt dit jaar onder het miljard euro. In topjaar 2005 was de inleg op dergelijke polissen nog € 6,3 mld groot.

Beleggingspolis ook in België uit de gratie

Volgens de belangenclub van verzekeraars Assuralia heeft de financiële crisis ervoor gezorgd dat Belgen dit type verzekeringen massaal de rug hebben toegekeerd. De forse daling van de premie-inkomsten kan volgens René Dhondt, de algemeen directeur van Assuralia, gevolgen hebben voor de rentabiliteit van de producten. Want de kosten, vooral voor personeel, zakken niet evenredig met de inkomsten.

De Belgische levensverzekeraars kampen ook in andere segmenten met een omzetdaling. Zo leveren de tak 21-polissen, spaarverzekeringen met gegarandeerde rente, dit jaar 8,7% minder premie op, waar in 2008 al sprake was van een omzetdaling van 9,1%. Gemiddeld neemt de omzet bij de levensverzekeraars zowel in 2009 als in 2008 met bijna 11% af.

Reageer op dit artikel