nieuws

Bedrijvenverzekeraar Alpha houdt zich koest

Archief

Alpha Commercial Lines, de Nederlandse vertegenwoordiging van het Deense Alpha Insurance, is vorige week toegelaten als lid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs. Het team van Alpha roert nog niet de trom, want het moet afrekenen met zijn Quinn-verleden. “Inmiddels doen wij zaken met meer dan 250 tussenpersonen, van wie 20 uit de top 50”, zegt eerste man Ton Peek.

Bedrijvenverzekeraar Alpha houdt zich koest

Bijna een jaar geleden startte Alpha in ons land, met als werkterrein bedrijfsmatige schadeverzekeringen. "Wij hadden bij aanvang de nodige intermediaire scepsis te overwinnen: een nieuwe buitenlandse speler, vertegenwoordigd door een team van voornamelijk ex-Quinn-medewerkers; dan worden er vragen gesteld over de lange termijn." (De Ierse Quinn was hier vrij succesvol, maar slechts twee jaar actief.) 
Anticiperend op die vraag, had Alpha Denemarken goed nagedacht over de te verstrekken verzekeringscapaciteit. Dat leidde in de praktijk tot een relatief laag eigen behoud en een verdeling over meerdere Britse en Zwitserse herverzekeraars. Na brand-, aansprakelijkheids-, ongevallen- en transportverzekeringen komt Alpha binnenkort met motorrijtuig- en aanverwante verzekeringen. "De  portefeuille ontwikkelt zich voorspoedig, de verwachting is dat eind 2010 een premie-omzet van rond € 12 mln bereikt zal worden", zegt Peek.

Reageer op dit artikel