nieuws

Basispremie DSW naar € 90

Archief

Zorgverzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste de nieuwe premie voor de basisverzekering bekendgemaakt. De premie voor 2010 zal voor zowel individueel als collectief verzekerden € 1.080, oftewel € 90 per maand, gaan bedragen.   De premie komt daarmee € 27 hoger uit dan dit jaar, een stijging van ruim 2,5%. Ten opzichte van 2007 is de basispremie maar € […]

Zorgverzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste de nieuwe premie voor de basisverzekering bekendgemaakt. De premie voor 2010 zal voor zowel individueel als collectief verzekerden € 1.080, oftewel € 90 per maand, gaan bedragen.
 
De premie komt daarmee € 27 hoger uit dan dit jaar, een stijging van ruim 2,5%. Ten opzichte van 2007 is de basispremie maar € 15 hoger.
 
Het ministerie van VWS zegt in de Rijksbegroting te verwachten dat de zorgkosten in 2010 met 4,1% zullen stijgen. DSW denkt zelf dat een premie van € 1.100 net kostendekkend zal zijn. De Schiedamse zorgverzekeraar gaat daar zelf iets onder zitten, omdat ("door een conservatief beleggingsbeleid") over 2008 een hoog beleggingsresultaat is behaald. "DSW heeft, als onderlinge waarborgmaatschappij, geen winstoogmerk en daarom besloten dit positieve beleggingsresultaat terug te geven aan zijn verzekerden. Ons motto blijft: goedkoper kan niet, duurder hoeft niet."
 
DSW zegt verder vanaf het begin van de basisverzekering geen onderscheid te maken tussen de natura- en restitutiepolis. Verzekerden hebben keuzevrijheid in zorgverleners. "DSW heeft besloten om de polis zodanig aan te passen, dat deze zich vanaf 2010 volledig als restitutiepolis kwalificeert", stelt de zorgverzekeraar.

Reageer op dit artikel