nieuws

Basispremie CZ € 3 hoger

Archief

Bij zorgverzekeraar CZ gaat de premie voor de basisverzekering per 1 januari met € 3 per maand omhoog. Deze komt dan uit op € 93,75, hetgeen een jaarpremie van € 1.125 (1.089) betekent. De premie voor de Zorgkeuze Polis bedraagt komend jaar € 96,25 (94,25) per maand en de internetverzekering CZ Direct € 86,00 (83,25).

Basispremie CZ € 3 hoger

De premiestijging is gebaseerd op grond van verwachtingen van het ministerie van VWS dat de uitgaven van de gezondheidszorg in 2010 licht zullen stijgen. CZ voert komend jaar geen extra premiestijging door om de financiële reserves aan te vullen. "Dat hoeven wij niet te doen, omdat we in ruime mate voldoen aan de solvabiliteitseisen van toezichthouder DNB."
De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen komend jaar ook; de meeste met gemiddeld 5%. Deze premiestijging is het gevolg van uitbreiding van vergoedingen en stijging van kosten. CZ heeft 3,3 miljoen verzekerden in de boeken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.