nieuws

‘Banksparen groeit naar helft fiscale spaarmarkt’

Archief

Volgens consultancybureau IG&H groeit het aandeel van banksparen op de markt voor fiscaal gedreven vermogensopbouw in het kader van pensioen en hypotheek naar zo’n 45% in 2012. Halverwege dit jaar bedroeg het marktaandeel van banksparen 30%, zo heeft IG&H berekend.

‘Banksparen groeit naar helft fiscale spaarmarkt’

Het bureau doet de voorspelling aan de hand van gegevens van Rabobank, ING, ABN Amro, Nationale-Nederlanden, SNS Bank, Delta Lloyd Bank, Florius, Aegon en Fortis Bank. In totaal is nu voor bijna € 1,8 mld op bankspaarrekeningen gestort. Volgens IG&H gaat de bankspaarproductie niet volledig ten koste van de verzekeringsmarkt. "Banken lijken extra spaargeld uit de reguliere spaarmarkt aan te trekken, waardoor de fiscale markt is gegroeid."
Ruim 80% van de bankspaarrekeningen wordt geopend bij een bankkantoor. "Intermediairs zijn nog steeds terughoudend in het adviseren van banksparen. Dat is mede te verklaren doordat het verdienmodel minder aantrekkelijk is voor intermediairs."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.