nieuws

Autoschade weinig geclaimd

Archief

Autoschade wordt niet per definitie geclaimd: 41% van de automobilisten met schade geeft aan dit zelf financieel te hebben opgelost.

 

De overige 59% heeft slechts één of twee keer een claim ingediend. Dit blijkt uit een steekproef onder vijfhonderd automobilisten van onderzoeksbureau Trendbox in opdracht van AutoWeek autoverzekering, een label van Ditzo.

 

De onderzochte automobilisten geven aan geen beroep te doen op de schadeverzekeraar wanneer de reparatiekosten zodanig uitvallen dat het niet gunstig is om te claimen (70%) of wanneer de schade zelf is veroorzaakt (26%). Wél wordt er geclaimd wanneer de schade niet de eigen schuld is (53%), de kosten voor reparatie te hoog uitvallen (49%) of wanneer men een no-claimbeschermer heeft (32%).

 

Gemiddeld rijdt een Nederlander zestien jaar schadevrij. Opvallend is dat mannen langer schadevrij rijden dan vrouwen: zeventien jaar versus veertien jaar voor vrouwen.

 

Uit het onderzoek bleek verder dat Nederlanders loyaal zijn aan hun autoverzekeraar. In de afgelopen vijf jaar is een kwart van maatschappij veranderd. De voornaamste reden is een lagere premie elders.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.