nieuws

Assurantiekantoren gaan helpen opleiding af te stemmen op praktijk

Archief

In Zuidoost-Brabant hebben enkele intermediairbedrijven, Fortis, ING, ABN Amro, Rabobank en Tempo Team een overeenkomst gesloten met kenniscentrum Ecabo en het ROC Eindhoven om hen te helpen opleidingen beter aan te laten sluiten op de praktijk.

 

De assurantiebedrijven IAK Verzekeringen, Cantos-Malherbe, Boogaard Assurantiën en Meerland Verzekeringen gaan de opleidingsinstituten helpen verzekeringsopleidingen beter af te stemmen op de prakiijk. Uit marktonderzoek van Ecabo is namelijk gebleken dat onder meer de vierjarige mbo-studie ‘Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen’ te weinig mensen levert om, zelfs tijdens de kredietcrisis, de assurantievacatures in de regio te kunnen invullen.

 

Uit het onderzoek blijkt ook dat deze mbo-opleiding, waar de nadruk op de theorie ligt, moeilijk de snelle ontwikkeling in het bank- en verzekeringswezen bij kan houden.

 

Genoemde bedrijven gaan de opleiders nu helpen door betere studievoorlichting, bedrijfsbezoeken en goede stageplaatsen. Verder zullen de deelnemende bedrijven ook gaan assisteren bij de examinering, zodat het diploma echt garandeert dat iemand klaar is voor een baan, aldus Ecabo.

 

Reageer op dit artikel