nieuws

Agis-personeel onder Achmea-cao

Archief

Personeel van zorgverzekeraar Agis komt per 1 januari onder de cao van Achmea te vallen. De leden van de vakbonden moeten dan wel akkoord gaan met het nu gesloten principe-akkoord.

Agis-personeel onder Achmea-cao

CNV Dienstenbond is van mening dat het akkoord de huidige rechten uit de cao Zorgverzekeraars en de regelingen in de cao Achmea goed bij elkaar brengt. "Het akkoord doet recht aan de garantietoezegging bij de fusie: niemand gaat er door de fusie per saldo individueel op achteruit", aldus de bond, die het principeakkoord met een positief advies voorlegt aan de leden.

Belangrijkste punten uit het akkoord zijn dat het belonings- en beoordelingssysteem van Achmea wordt overgenomen, de pensioenafspraken stijgen en er geen pensioenbreuk is. Door de overgang wordt de top van de huidige salarisschaal eerder bereikt, de wachtgeldrechten blijven onaangetast en de voorwaardelijke vut-rechten worden onvoorwaardelijk en afgekocht. Het Agis-personeel kan gebruik maken van de kortingen die Achmea-bedrijven het personeel aanbiedt.
Als de leden instemmen komen ze per 1 januari 2010 te werken in de Achmea Personeel BV.

Reageer op dit artikel