nieuws

‘AFM moet gelegaliseerde diefstalprijzen uitreiken’

Archief

NVA-voorzitter Bob Veldhuis heeft toezichthouder AFM opgeroepen de namen bekend te maken van de verzekeraars die “waanzinnige provisies” hebben uitbetaald en de intermediairbedrijven die dergelijke provisies hebben ontvangen. “Maak de winnaars van deze prijzen bekend.”

‘AFM moet gelegaliseerde diefstalprijzen uitreiken’

Veldhuis zei dat donderdagmiddag bij de uitreiking van prijzen aan verzekeraars die volgens leden van DAK, NVA en NBVA de beste dienstverlening aan het intermediair hebben. De NVA-voorman heeft zich geërgerd aan de berichtgeving over torenhoge provisies (tot 80%) op uitvaart- en betalingsbeschermingsverzekeringen, die alle tussenpersonen in een kwaad daglicht stelt. "Laat de AFM de nummers 1, 2 en 3 van deze 'gelegaliseerde diefstalprijzen' bekendmaken. Dan kunnen wij ze op gepaste wijze eren: met een enkele reis uit de WFT-registers. Liefst een enkele reis naar het buitenland; Fidin zal de tickets wel betalen."
ASR-topman Jos Baeten sloot zich bij de oproep van Veldhuis aan. "We moeten deze partijen uit de markt stoten."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.