nieuws

Afab claimt gevoelige domeinnamen

Archief

Regeren is vooruitzien, zo moeten ze bij Afab hebben bedacht. Stel, dat ze na DSB de schijnwerper op ons gaan richten, dan moeten we maar alvast wat webadressen gaan kapen. Om die reden heeft het bedrijf donderdag 8 oktober de sitenamen afabclaim.nl, afabramp.nl en afableed.nl vastgelegd.

Afab claimt gevoelige domeinnamen

"In het kader van 'baat het niet, dan schaadt het ook niet' hebben wij deze domeinen zekerheidshalve vastgelegd", zo licht Afab-directievoorzitter Maasbert Schouten het reserveren van de opmerkelijk websitenamen toe. Hij benadrukt dat er geen enkele concrete aanleiding is dat Afab voor schadeclaims zou moeten vrezen. "Niemand heeft zich hier gemeld. Wij hebben nooit koopsompolissen van € 20.000 verkocht. Daar hebben wij er nul van."
Met het vastleggen van de sitenamen speelt Afab in op de crisissituatie rondom DSB Bank. Enkele hoofdrolspelers namens gedupeerden van DSB zijn de Stichting Probleemhypotheken van Jelle Hendrickx, met als website dsbramp.nl, en de Stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman, met als website hypotheekleed.nl.

Reageer op dit artikel