nieuws

‘Aegon groot geworden met dezelfde woekerpraktijken’

Archief

De werkwijze van DSB Bank staat niet op zichzelf, concludeerden de gasten aan de tafel van tv-programma Pauw & Witteman maandagavond. “Als we met een helikopter opstijgen, dan zien we dat hier het financiële wilde westen is ontstaan”, zei journalist Willem Middelkoop. Hij nam meerdere keren Aegon als voorbeeld. “Aegon is groot geworden met dezelfde woekerpraktijken.”

‘Aegon groot geworden met dezelfde woekerpraktijken’

Middelkoop schreef eerder het boek 'Als de dollar valt' en komt in november met de opvolger 'Overleef de kredietcrisis'. Daarvoor zegt hij maandenlang onderzoek te hebben gedaan naar de vraag wat er fout is gegaan in de Nederlandse financiële wereld. Bij Pauw & Witteman noemde hij onder meer de schandalen rond aandelenlease en beleggingsverzekeringen. Nadat Pieter Lakeman DSB nog eens had betiteld als "een bijna criminele organisatie", stelde Middelkoop dat dit voor meer financiële instellingen geldt. "Als je de geschiedenis van Aegon bekijkt: dat was een conservatieve verzekeraar, tot de jaren negentig. Aegon is groot geworden met dezelfde woekerpraktijken en wordt daarna gered met staatssteun. Het is gewoon van de gekke."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.