nieuws

Adviseursnetwerk Finvia: 1.500 zoekacties per maand

Archief

Finvia, de november vorig jaar gestarte zoeksite voor adviseurs, registreert momenteel elke maand 1.500 consumenten die via Finvia een financieel adviseur zoeken.

 

"Opvallend is dat het 75% van de maandelijkse bezoekers niets uitmaakt of deze adviseur met provisie, een vast tarief of een uurtarief werkt", zegt directeur Tim de Roode van Finvia.

 

Finvia heeft op dit moment 7.319 advieskantoren geregistreerd. Daarvan zijn er nu tweeduizend actief, terwijl circa vierhonderd advieskantoren eveneens hun individuele pagina hebben ingevuld. Consumenten kunnen selectiecriteria hanteren als: (soorten) financieel advies, geslacht adviseur, leeftijd, opleidingsniveau, beloningsvorm, afspraaklocatie en certificering.

 

"De site is op dit moment kostendekkend, maar de winstgevendheid is voorlopig nog ver te zoeken", aldus De Roode. "Dat was overigens ook niet onze insteek. Het eerste doel was het realiseren van een online omgeving waar consument en adviseur elkaar op een simpele manier kunnen vinden."

 

Reageer op dit artikel