nieuws

Achterbannen stemmen in met sociaal plan bij Allianz

Archief

Vakorganisaties De Unie en BBV hebben na een ledenraadpleging ingestemd met het principeakkoord over een sociaal plan bij Allianz Nederland. “Daarmee is historie geschreven, want nog niet eerder is er bij Allianz Nederland een sociaal plan overeengekomen”, aldus Emanuel Geurts van De Unie.

Achterbannen stemmen in met sociaal plan bij Allianz

Het sociaal plan gaat in met terugwerkende kracht van december 2008 tot januari 2013 en is voor ruim 1.200 medewerkers van toepassing. Het fungeert als raamwerk voor de gevolgen van alle reorganisaties in het kader van het strategische plan Allianz 2012, waarmee naast de sluiting van een aantal kantoren een personeelsreductie van circa 170 medewerkers is gemoeid.

De gesprekken over een sociaal plan begonnen medio april dit jaar. Aan het begin van de zomer maakte de directie van Allianz pas op de plaats, maar in september konden de onderhandelaars tot een principeakkoord komen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.