nieuws

VBO: ‘Hypotheekverstrekkers zijn te zuinig’

Archief

Door de voorzichtige houding van hypotheekverstrekkers zien zowel kopers als verkopers de hoogte van het hypotheekbedrag dat maximaal kan worden opgenomen significant dalen. Dat blijkt uit de VBO Woonindex van het vierde kwartaal.

VBO: ‘Hypotheekverstrekkers zijn te zuinig’

Het rondkrijgen van de financiering voor een woningaankoop is beduidend moeilijker geworden. Bijna 33% van de woonconsumenten ziet een daling in het maximaal te lenen hypotheekbedrag. VBO-directeur Hans van der Ploeg: "Een gezonde hypotheekverstrekking is essentieel voor de woningmarkt. Ik neem aan dat de hypotheekrente de renteverlagingen van de ECB achterna gaat. Daarnaast moeten banken weer reële eisen aan kredietverstrekking gaan stellen. De overheid kan in deze problematiek van de hypotheekverstrekking een actievere rol spelen bij zowel hypotheek- als kredietverstrekking want ook bij de financiering van bouwprojecten ontstaan op dit moment gaten."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.